Od trzech pokoleń piemoncka firma Oliveri słynie z produkcji znakomitych przekąsek. Ta rodzinna manufaktura ma swoja siedzibę w pięknym regionie Alto Monferrato
W 1920 roku Emilio Oliveri zapoczątkował rodzinną firmę wytwarzającą przetwory z grzybów. Jego syn Attillio rozszerzył asortyment o produkty z warzyw i owoców. Obecnie, zgodnie z wielopokoleniową tradycją, trzeci z rodu Oliveri – wnuk Emilio odpowiada za produkcję wyśmienitych włoskich antipasti.Oliveri proponuje przetwory z owoców i warzyw piemonckiej ziemi, a wytwarza je dbając o jakość i lokalne tradycje. Większość warzyw i owoców pochodzi z własnych upraw, co zapewnia kontrolę na każdym etapie produkcji.
Wiśniowe papryczki używane przez firmę Oliveri pochodzą z regionu Monferrato, terenów znanych na całym świecie ze znakomitych wyrobów kulinarnych.
Dzięki własnym uprawom, proces wytwarzania papryczek faszerowanych odbywa się w cyklu zamkniętym. Pozwala to na całkowitą kontrolę pochodzenia składników, a jednocześnie umożliwia unikanie stosowania jakichkolwiek konserwantów.
Okrągłe, małe papryczki są lekko pikantne, mięsiste i chrupkie, doskonałe jako lekkie przekąski.
Oliveri to także wspaniałe oliwki zielone i czarne oraz oliwki odmiany Taggiascha z Ligurii. Dojrzałe, nagrzane włoskim słońcem smakują wybornie o każdej porze roku.
W ofercie Oliveri znajdziemy:
- ręcznie nadziewane papryczki wiśniowe: z kozim serem, tuńczykiem oraz kaparami i anchois
- oliwki zielone i czarne w zalewie oraz zielone oliwki nadziewane kozim serem, tuńczykiem oraz pomidorami i anchois
Wyłącznym dystrybutorem produktów Oliveri w Polsce jest API Food.
www.kuchnia-wloska.com.pl
Link do strony artykułu: https://2fwww.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/najlepsze-wloskie-przekaski-od-oliveri